2014. április 14., hétfő

Kuroko no basuke

Kuroko no basuke

   A kuroko no basuke vagy más néven Kuroko no basket avagy Kuroko's basketball (mennyi címet engedélyeznek egy animének ? xD) egy 2012-ben napvilágot látott, szerény véleményem szerint remekmű.

A fél rajongótábor sajnálatára a főszereplők nem lányok ! És tudtommal egyik hímnemű sem szerelmes a másikba.(bár sose lehet tudni mit meg nem tesznek egy kis fanservice-ért a jövőben. :) )








       
Ahogy a cím is mutatja a főszereplő Kuroko
(mert , hogy az ő kosárlabdája :P). Történetünk röktön a lényegre tér, és már az elején elmondja a történet előzményeit, mégpedig , hogy Tokióban a Teiko Alsó középiskolában volt egy verhetetlen csapat, az öt tagú Csodák Generációja. Kicsivel ezután megtudhatjuk , hogy a Csodák Generációjának (Japánul: Kiseki no Sedai) volt egy rejtélyes hatodik embere, akit soha senki nem látott. Azonban a formáció felbomlott, mivel játékosai immáron középiskolások és mind más-más iskolába mennek.
         Az első részben megismerhetjük a főszereplőinket a szinte láthatatlan Kurokot, aki nem mellesleg a rejtélyes hatodik ember és Kagamit (vagy más néven Bakagamit ...Riko és a csapat szokta így hívni mikor hülyeséget csinál. A becenév a baka (jelentése: idióta) és a Kagamiból jön) a sokszor önfejű és tehetséges játékost, aki nemrég érkezett haza Amerikából. Kagami (a fény) és Kuroko (az arnyéka) válvetve a Seirin középiskola csapatával eldöntik , hogy legyőzik a csodák generációját.  Az anime első évadjában ha jól emlékszem az 5 tagból kettővel mérik össze erejüket , majd a másodikban is kettővel, ezért gondolom , hogy harmadik évad is lesz. Amit azért nem is hiába feltételezek , hisz a második évad egy Kupa kellős közepén ért véget. Bár a folytatás legközelebb a tavaszi szezonra várható.
         A garfikája nekem nagyon bejövős, habár néha összekeverem azokat a játékosokat akik csak "kelléknek" vannak.A története pörgős és izgalmas, még a töltelék részeket sem untam, mind a két évadot fögcsikorgatva vártam hétről hétre. Úgy gondolom karakterfejlődési szempontból sem utolsó a történet, habár nem láthatunk olyan nagy fejlődéseket mint pl. Mirai Nikki  Yuki-jánál, aki  beszari kisfiúból alig 19 epizód alatt ha nem is teljesen , de tökös legény lett, de Kagami , Kuroko , Aomine és talán Kise részéről is láthatunk némi változást.
         Amit hihetetlenül tisztelek ebben az animében , az  hogy habár látszólag inkább fiúknak készített, azért büszkén viselheti a Shonen kategória zászlaját, hisz tinilányok és nők ezreit, beleértve engem is levett a lábamről , és nem feltétlenül csak a grafika.
          A zene jól kiválasztott mint az openingeknél úgy az endingeknél is.
          Egy szó mint száz ismét nagy kedvencre bukkantam , és ajánlom mindenkinek , aki szereti a soprtot, a kosárlabdát vagy csak a cuki pasikat, és jó meccseket.  És, hogy újra pontszámokkal éljek 9/10-et adnék ennek a remekműnek .

Manga  



      A mangát még nem olvastam , csak belenéztem. Habár nekem az anime grafikája jobban tetszett a mangáé sem elhanyagolható és minden elismerésem Fujimaki Tadatoshinak a remek történetért és karakterekért. Személy szerint sosem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen klassz lehet egy halk , csendes főszereplő egy kosaras animében és szinte hihetetlen, hogy milyen jól összepasszoltatta Kurokot és Kagamit. A mangát angolul  itt olvashatjátok :) Jó szórakozást :)
      Ha ismeritek az animét/mangát, kérlek írjátok le ti is a véleményeteket :)




     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése