2014. április 25., péntek

Sousei no Aquarion

   És végre ez a hét is eltelt. Sajnálom a majdnem egy hetes kiesést, biztosan megviselte a "népes közönségemet." Nah , de ha valaki mégis erre tévedne, annak hoztam údonságot. Hát újdonság...nem nagyon lehet annak nevezni , mivel egy 2005-ös anime, és jómagam is már jó két éve láttam,most mégis erre esett a választásom.
   Most pedig hölgyeim és uraim : Sousei no Aquarion.

  "Sousei ,gattai ,go, Aquarion!", és máris összeáll a szinte verhetetlen csapat. A jövőben járunk, mégpedig -egy hatalmas katasztrófa bekövetkezte után, ami az emberiség javarészét kiírtotta- az új időszámítás szerint a 6 .évben. Az emberek a tragédia után előkerülő Árnyangyalokkal harcolnak. A csaták során  olyan robotokat építetenek , amelyek  'különleges' emberek vezetésével akár összekapcsolódni is képesek, ezzel elérve erejük sokszorosítását.
     Az igazi alaptörténet , ami miatt minden úgy van ahogy, mégis egy sokkal régebbi , pontosabban 12.000 évvel, az eseméynek előtti, tragédiáról szól.
      Árnyangyalok és emberek éltek együtt a világon 12.000 azelőtt, azonban az Árnyangyalok úgy döntöttek , inkább feláldozzák az embereket egy számukra nagyon fontos fának.  A legerősebb és legnagyobb hatalommal bíró Árnyangyalok egyike  Apollonius ,  beleszeretett egy halandó nőbe, így kettőjük szerelme , idézte elő az Árnyangyalok évezredes eltünését.
      12.000 évvel ezek után Apollonius és szerelme reinkarnációja ismét egymásba fut, de a várttal ellentétben nem rebdesnek örömükben ,később aztán kapcsolatukat  az idő és a cselekmények puhítják majd, de mindenképpen egy igazán szórakoztató párossal nézünk szembe.  
  Mint olvashattátok (és csak is olyasmit olvashattatok amivel nagyon kevés poént lövök le ), a történet elég komplex, ami néha a cselekményszál kárára megy, a készítők nem mindig tudják teljesen a tudtunkra adni , amit igazából szeretnének . Ennek ellenére , szórakoztatónak bizonyult, habár be kell vallanom, néha unatkoztam is, de aztán az unalmas részek végére mindig benyomtak ez izgalmas harcjelenetet, az amúgy hihetetlenül jól szelektált zenével, és máris azt mondtam , hogy megérte végigszenvedni az egészet. 
    A karaktereket  kellően kidolgozták, nem volt benne hiba, holott a karakterek 90%(lehet , hogy van az 99 is :P) totál zizis. Silvia, a testvérét istenítő hugica, Sirius ,az önimádók jeles példája, Apollo, az 'ősember' xDD És a favouritom , a kapitány (vezető, vagy ki...sajna kihagy a memóriám.) aki akárkit kiakaszt, még az agyament gárdából is. A karakterfejlődés is megfigyelhető, szépen lassan bontakozik ki mindenki, kimutatják a foguk fehérjét, aztána a végén mégis megkedveltetik magukat, ezért külön dícséret a készítőknek.
   Grafika. Hogy is mondhatnám...szép, tényleg szépnek tartom, főleg 2005-ös kiadványhoz képest. Ámbár átlagos. Az elején sehogy sem sikerült felfognom , hogy egyes karakterek miért lettek annyira átlagosak. Aztán a végére , mintha megtetszett volna a a rajzolás (ha jól tudom , igazi kezek vannak a dologban :P) és ,talán rossz , hogy ehez hasonlítom, de mintha egy kis amerikai képregényes varázst véltem volna felfedezni az egészben . Kimondottan tetszett.
     A szinkronhangokkal nem volt bajom , de néha Silvia kiakasztott... hát ilyen a karakter is, szóval nem szidok érte senkit.
      Végül pedig, amiért megnéztem az egész sorozatot: a zene. Egyszerűen hihetetlen, nincs más szavam rá. Nem volt egy hely ahova ne a tökéletesen illeszkedő és hangzású zenét tették volna be , az openingek pedig megszálottá tettek, már két éve hetente legalább egyszer meghallgatom őket. A szöbevjük és a dallamuk is egyaránt tökéletes nem is beszélve az énekesnőről , aki élőben is tartol, és a  csapatával ,amivel karöltve olyant énekeltek -az egyik élő előadáson, amit nem mellesleg az Animaxon is adtak régen- , hogy az állam a földön maradt. Azt hiszem ennyire jó soundtracket a Shakugan no Shana óta nem hallottam .Ha az animét nem is nézitek meg , a zenéket mindenképpen ajánlom belőle. Itt egy kis ízelítő :

OP.1    

   

     
    Végül a teljes anime együttes értékelése: Ajánlanám olyanoknak akiknek sok a szabadidejük, mert a mű 26 részes és kell az odafigyelés, hogy mindent megértsünk, és ne maradjunk le a történet fő cselekményeiről, a zenébe gubózva. A történet és a grafika is  közepes, de a zene határozottam feldobja , így magát az animét erős közepesnek mondanám. A fantasy beütés miatt , inkább a fantasy rajongóknak ajánlanám inkább, de a sci-fi imádók se hagyják ki a lehetőséget, ennek ellenére bátran ajánlanám olyanoknak is akik nem éppen kedvelik ezt  két kategóriát, de szívesen néznének dögös Árnyangyalokat:)

 Jó szórakozást !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése